Videobogen udvikles og kvalitetssikres hele tiden inden for forskellige områder, men vi venter stadig på, at 5G bliver etableret, så vi også kan udgive videobøger uden for Apple Books og dermed også til bibliotekerne, før den store videobogs-produktion kommer i gang. Det kommer nok først til at ske i anden halvdel af 2023, det går desværre ikke så hurtigt som forventet. Men du kan allerede nu købe en af de senest producerede videobøger eller låne en på biblioteket. Jeg arbejder her i sommeren 2022 med at forbedre video-kvaliteten i videoer til de nye videobøger samt at gøre størrelsen på de enkelte videoer mindre, så de kan afvikles hurtigere. Selv om det sikkert ikke bliver så vigtigt, når 5G slår rigtigt igennem.
Jeg er ret sikker på, at jeg er den første, som nogensinde har tænkt på, produceret og solgt videobøger om IT på en dvd privat og til det offentlige - samt hos boghandlere og på bogmessen på Forlaget Globes stand. De første videobøger blev solgt hos Forlaget Globe – senere via mit eget firma Forlaget TextMaster, som jeg startede op og registrerede som Text Master i 2004 (CVR-nummer 27544746).
En videobog er en videreudvikling af en fysisk papirbog med billeder (en IT-bog), som er udgivet på et forlag. Jeg har udgivet rigtig mange IT-bøger på forskellige forlag gennem tiden med start på Borgens Forlag i 1995 om forskellige emner inden for IT - og jeg har derfor haft gode forudsætninger for at udvikle en videobog på dvd, som krævede en hel del mere arbejde end en papirbog.
Der skulle optages og redigeres rigtig mange videoer, hvor skærmen optages, og hvor både lyd og video, som regel skal redigeres og tilpasses. Der skulle udvikles og installeres et menu-system på dvd'en, så den kunne afvikles fuldstændigt automatisk, når den blev indsat i dvd-drevet, og brugeren skulle nemt kunne springe rundt og vælge mellem de mange forskellige videoer. Der skulle kopieres færdige dvd'er og udskrives forsider, som derefter skulle skæres til, så de passede. Der var meget håndarbejde i starten.
Jeg startede udviklingen af videobøger omkring 2005-6, og de første videobøger blev solgt omkring 2006-7. Jeg stoppede produktionen i 2013-14 for at vente på muligheden for at lave online-videobøger, som giver en helt anden frihed til at arbejde med indholdet i en videobog.
Den nye produktion af videobøger, som jeg er startet på i 2019, men som har været på tegnebrættet siden 2014, kommer til at være online videobøger, der kan læses på en Apple-computer samt på en iPad og en iPhone.
Den primære videobogs-produktion bliver i 2021, da der som regel dukker uventede udfordringer op i opstartsfasen af sådan et stort projekt.​​​​​​​ Men den første online-videobog er nu en realitet her i august 2020.
Denne side er opdateret 22-5-2022