Jeg er ret sikker på, at jeg er den første, som nogensinde har tænkt på, produceret og solgt videobøger om IT på en dvd privat og til det offentlige - samt hos boghandlere og på bogmessen på Forlaget Globes stand. De første videobøger blev solgt hos Forlaget Globe – senere via mit eget firma Forlaget TextMaster, som jeg startede op og registrerede som Text Master i 2004 (CVR-nummer 27544746).
En videobog er en videreudvikling af en fysisk papirbog med billeder (en IT-bog), som er udgivet på et forlag. Jeg har udgivet rigtig mange IT-bøger på forskellige forlag gennem tiden med start på Borgens Forlag i 1995 om forskellige emner inden for IT - og jeg har derfor haft gode forudsætninger for at udvikle en videobog på dvd, som krævede en hel del mere arbejde end en papirbog.
Der skulle optages og redigeres rigtig mange videoer, hvor skærmen optages, og hvor både lyd og video, som regel skal redigeres og tilpasses. Der skulle udvikles og installeres et menu-system på dvd'en, så den kunne afvikles fuldstændigt automatisk, når den blev indsat i dvd-drevet, og brugeren skulle nemt kunne springe rundt og vælge mellem de mange forskellige videoer. Der skulle kopieres færdige dvd'er og udskrives forsider, som derefter skulle skæres til, så de passede. Der var meget håndarbejde i starten.
Jeg startede udviklingen af videobøger omkring 2005-6, og de første videobøger blev solgt omkring 2006-7. Jeg stoppede produktionen i 2013-14 for at vente på muligheden for at lave online-videobøger, som giver en helt anden frihed til at arbejde med indholdet i en videobog.
Den nye produktion af videobøger, som jeg er startet på her i 2019, men som har været på tegnebrættet siden 2014, kommer til at være online videobøger, der kan læses på en computer samt på alle mobile enheder. De nye online-videobøger kommer også primært til at handle om IT i første omgang, men da der ikke mere er nogen fysisk begrænsning, så kan en videobog f.eks. også komme til at handle om undervisning i yoga, fiskeri efter havørred og mange andre emner, som er egnet til en videobogs-produktion. Det bliver rigtig spændende.
Den primære videobogs-produktion bliver i 2020, hvor produktionen af en videobog vil blive betydelig hurtigere end i opstartsfasen. Indtil da, har jeg stadig mange aktive videobøger på dvd, du kan låne på bibliotek.dk. Søg efter videobog.
Den første it-videobog, er nu godt på vej, og den bliver den første videobog i en ny "Kom i gang med" serie af  videobøger til nye brugere. Jeg arbejder nu udelukkende på den første videobog i serien, og prøver at komprimere videoerne, så meget som det er muligt uden tab af kvalitet. Jeg producerer videobogen i Pages, og videobogen og dens videoer vil også kunne afvikles på en iPad eller en iPhone. Jeg håber stadig at få den ud i juni, men ellers bliver det i juli. Prisen bliver den samme som for mine bøger på 125 kr.​​​​​​​
Denne side er opdateret 12-6-2020