Med bogen “Den store Lightroom CC (skybaseret)” bog, får du en bred gennemgang af det nye Lightroom CC.
Det nye skybaserede Lightroom CC
Det nye skybaserede Lightroom CC er et helt nyt cloud centreret økosystem, der giver dig adgang til den samme brugerflade samt stærke, strømlinede værktøjer til redigering, organisering, deling og lagring af dine billeder på forskellige medier. Det gælder computeren, mobiltelefoner og tabletter, web og Apple TV
Skyen er i centrum for dine original-filer (fotografier/videoer) i det nye Lightroom CC. Alle filer (fotografier/videoer), du importerer, gemmes automatisk i skyen i fuld opløsning sammen med eventuelle redigeringer, du foretager på billeder. Du kan ikke redigere videoer i Lightroom CC.
Billederne i skyen mærkes automatisk med optagelsesdato i forbindelse med upload, så du hurtigt kan finde billeder ud fra optagelsesdatoen samt indhold med intelligent søgning i Lightroom CC – du behøver ikke tilføje nøgleord, men du kan gøre det manuelt, hvis du ønsker det.
Du har altid adgang til alle original-filer på alle de enheder, hvor du har installeret Lightroom CC på desktop-computeren og på alle dine mobile enheder via Lightroom CC-appen med det samme Adobe-ID. Synkroniseringen mellem enheder sker automatisk. Hvis du f.eks. sletter et billede, slettes det på alle enheder.
Alt styres fra Creative Cloud
Lightroom CC er en del af Creative Cloud, som bliver gennemgået senere i denne bog.
Organiseringen foregår automatisk
Lightroom er et fantastisk organiseringsværktøj, hvor billeder og videoer, du tager automatisk placeres og organiseres i skyen på den dato, du har taget dem.
Mange muligheder for billedbehandling
Du har mange effektive værktøjer til billedbehandling i Lightroom CC – i den indbyggede Raw-editor, som du også kan redigere andre billedtyper i som f.eks. JPG og TIFF.
Billederne i denne bog
Jeg har valgt ikke at give adgang til at downloade de personlige billeder, jeg bruger gennem bogen, da jeg ønsker, du skal bruge dine egne billeder og komme i gang med den type billedbehandling, dine billeder har brug for med det samme.
Jeg bruger dog også udvalgte billeder fra www.pexels.com, som du også selv kan finde og bruge.
Er dette en begynderbog
Denne bog går i dybden med Lightroom CC – helt ned i de små detaljer, men der er masser af grundige trin for trin gennemgange, mange billeder, og bogen går kronologisk frem, så du både kan læse den fra start til slut og bruge den som opslagsbog. Og så er funktionerne oversat til dansk, og der er masser af tips og tricks og praktiske eksempler.
Lightroom CC er på engelsk, men paneler, kommandoer og funktioner er oversat til dansk gennem denne bog.
Er denne bog til Mac-computere
Bogen er skrevet til Windows. Vil du bruge den på en Mac, skal du udskifter Ctrl-tasten med Command-tasten samt tage højde for, at nogle menuer er placeret lidt anderledes, men der er ikke den store forskel, når du er inde i programmet.
Epub og pdf-udgave
Bogen findes både i en epub-udgave og en pdf-udgave med sidenumre.